podworko talentow nivea

Projekt „Wspieraj lokalnie” powstał dzięki współpracy Instytutu Wsparcia Organizacji Pozarządowych z PITax.pl Łatwe podatki.

baner system informacji przestrzennej

Projekt "e-Xtra kompetentna Sułoszowa - rozwój kompetencji cyfrowych w gminie Sułoszowa.”

plakat wyborczy MIR 2019

baner pociag do kariery

MapaGminy 01 n small

 

mikroporady

czyste powietrze1 8576

 

PGNiG 300x260 v2

 

Pliki Cookie

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia komfortu podczas jej przeglądania. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki internetowej. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz jednak we własnym zakresie zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej decydujące o używaniu plików cookies.

Odwiedza nas 203 gości oraz 0 użytkowników.

europejski fundusz spoleczny logo

Sułoszowa, dnia 13.12.2019

OGŁOSZENIE O ZAPYTANIU OFERTOWYM

na świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków do szkół w ramach projektu „Wsparcie przedszkolaków w Gminie Sułoszowa” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020

  1. NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO

Gmina Sułoszowa

ul. Krakowska 139

32-045 Sułoszowa

telefon: 12 389 60 28

fax: 12 389 60 28 wew. 29

Korespondencja z wykonawcami będzie prowadzona: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP Gminy 677-10-37-576 REGON Gminy 351555520

Godziny urzędowania: poniedziałek 9:15-17:15

wtorek – czwartek 7:30-15:30

  1. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci przedszkolnych do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Wielmoży w związku z realizacją projektu „Wsparcie przedszkolaków w Gminie Sułoszowa”, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostarczenie posiłków dla grupy około 20 dzieci w wieku około 3 lat trzech posiłków (śniadanie, obiad, podwieczorek).Okres dostarczania posiłków obejmowałby okres od stycznia do grudnia 2020 roku (za wyjątkiem miesiąca sierpnia) od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem sobót i niedziel oraz dni ustawowo wolnych od pracy.

Jadłospis powinien być urozmaicony, a posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze.

Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej.

Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod redakcją naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012).

Zamawiający zastrzega sobie prawo do sprawdzania szczegółowej listy produktów dopuszczonych do stosowania przez Wykonawcę w ramach żywienia zbiorowego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli faktur zakupowych, pod kątem spełnienia w/w wymogów dotyczących produktów wykorzystywanych do produkcji posiłków. Wykonawca zamówienia zobligowany jest do dostarczania jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia.

Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania indywidualnych diet pokarmowych zgodnie z zaleceniami lekarskimi w przypadku ich wystąpienia (bezlaktozowej, bezglutenowej, cukrzycowej, alergicznych różnego typu). Wykonawca będzie zobowiązany do wystawienia faktury za każdy miesiąc świadczenia usługi. Wykonawca powinien posiadać ubezpieczenie OC z tytułu prowadzenia działalności cateringowej z rozszerzeniem o wprowadzenie produktu do obrotu.

Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniającym wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności.

Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania, jak również odbierania resztek żywności.

 

Przedmiot zamówienia opisany jest następującymi kodami Wspólnego Słownika Zamówień: (CPV):

CPV 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków

CPV 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków

  1. TERMIN REALIZACJI / WYKONANIA PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Od 01.01.2020 r. do 31.12.2020 r. w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, za wyłączeniem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy oraz za wyłączeniem miesiąca sierpnia, w którym przewidziana jest przerwa wakacyjna w działaniu przedszkola.

  1. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY ICH SPEŁNIANIA

          • Wykonawca powinien posiadać decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia,

          • Wykonawca powinien posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie w przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków,

          • Wykonawca powinien posiadać odpowiedni potencjał techniczny do realizacji zamówienia oraz dysponować osobami zdolnymi do realizacji zamówienia,

          • Wykonawca powinien znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

          • Wykonawca powinien posiadać ubezpieczenie OC z tytułu prowadzenia działalności cateringowej z rozszerzeniem o wprowadzenie produktu do obrotu.

Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonej oferty.

  1. SPOSÓB POROZUMIEWANIA

  1. Zapytanie prowadzone jest w języku polskim.

  2. Zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy mogą przekazywać pisemnie lub drogą elektroniczną.

  1. Adres do korespondencji:

Gmina Sułoszowa

ul. Krakowska 139

32-045 Sułoszowa

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  1. Wyjaśnienie oraz zmiana treści ogłoszenia o zamówieniu:

  1. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z prośbą o wyjaśnienie treści ogłoszenia. Zamawiający udzieli wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 1 dzień przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści ogłoszenia wpłynął do Zamawiającego w terminie 3 dni od dnia przesłania ogłoszenia;

  2. jeżeli Wykonawca nie złoży wniosku o wyjaśnienie treści zapytania ofertowego w terminie wskazanym w rozdziale V ust. 4 pkt 1 wówczas Zamawiający nie musi udzielić wyjaśnień i może pozostawić wniosek bez rozpatrzenia;

  3. Zamawiający treść pytań wraz z wyjaśnieniami opublikuje na stronie www.suloszowa.pl;

  4. Zamawiający może przed upływem terminu składania ofert zmienić treść ogłoszenia. Dokonaną zmianę treści ogłoszenia Zamawiający opublikuje na stronie www.suloszowa.pl, nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert;

  5. w przypadku wprowadzenia zmian, o których mowa w rozdziale V ust. 4 pkt 4 Zamawiający może wydłużyć termin składania ofert;

  6. osobą uprawnioną do kontaktów z Wykonawcami są:

Katarzyna Bieda, tel. 12 389 60 28 wew. 12, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  1. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY

  1. Wykonawca może złożyć jedną ofertę.

  2. Ofertę należy przygotować w języku polskim, na załączonym formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszego zapytania ofertowego i dostarczony do siedziby Zamawiającego osobiście, drogą pocztową lub elektroniczną na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

  3. Treść oferty musi odpowiadać treści ogłoszenia.

  4. Oferta musi być własnoręcznie podpisana przez osobę lub osoby uprawnione do występowania w obrocie prawnym w imieniu Wykonawcy, przy czym podpis powinien być czytelny lub opisany pieczątką imienną. W przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika bezpośrednio z odpisu z właściwego rejestru do oferty należy dołączyć kopię stosownego pełnomocnictwa do działania w imieniu wykonawcy – jeżeli zostało udzielone.

  5. Przed upływem terminu składania ofert, Wykonawca może zmienić lub wycofać ofertę. Zmiany w ofercie lub jej wycofanie winny być doręczone Zamawiającemu przed upływem terminu składania ofert. Zmiana oferty winna zawierać dodatkowe oznaczenie: „ZMIANA OFERTY”.

  6. Dokumenty sporządzone w języku obcym należy składać wraz z tłumaczeniem na język polski.

  1. INFORMACJE O DOKUMENTACH JAKIE MUSZĄ BYĆ DOŁĄCZONE DO OFERTY

    1. Sporządzony przez Wykonawcę formularz ofertowy - Załącznik nr 1

    2. Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy - jeżeli zostało udzielone.

    3. Oświadczenie wykonawcy – Załącznik nr 2.

    4. Dokumenty poświadczające doświadczenie w przygotowywaniu usług cateringowych.

    5. Przykładowy jadłospis.

  1. TERMIN SKŁADANIA OFERT

  1. Oferta powinna być złożona do dnia 23.12.2019 r. do godziny 14:00 w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta na przygotowanie i dostawę posiłków do Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Wielmoży w ramach projektu „Wsparcie przedszkolaków w Gminie Sułoszowa” na adres: Urząd Gminy w Sułoszowej, ul. Krakowska 139, 32-045 Sułoszowa pok. 25 – sekretariat bądź drogą elektroniczną na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

  2. O dotrzymaniu terminu decyduje data wpływu oferty do siedziby Zamawiającego. Oferty złożone po upływie terminu nie będą rozpatrywane. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za termin dostarczenia ofert wysyłanych za pośrednictwem poczty lub kuriera.

  3. Niezwłocznie po otwarciu i zbadaniu ofert Zamawiający zamieszcza informację na stronie www.suloszowa.pl i w BIP o:

  1. wyborze najkorzystniejszej oferty, podając nazwę albo imię i nazwisko, siedzibę albo miejsce zamieszkania i adres, jeśli jest to miejsce wykonywania działalności wykonawcy

  2. wykonawcach którzy podlegają wykluczeniu

  3. wykonawcach których oferty nie podlegają rozpatrzeniu,

  1. WYJAŚNIANIE TREŚCI OFERT, OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW, UZUPEŁNIANIE OŚWIADCZEŃ, DOKUMENTÓW I PEŁNOMOCNICTW, SKŁADANIE OFERT DODATKOWYCH

    1. Zamawiający ma prawo żądać od Wykonawców złożenia, w wyznaczonym terminie, wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.

    2. Zamawiający ma prawo żądać od Wykonawców złożenia, w wyznaczonym terminie, oświadczeń, dokumentów lub pełnomocnictw jeżeli Wykonawca wraz z ofertą nie złożył wymaganych oświadczeń, dokumentów lub pełnomocnictw, lub złożył oświadczenia, dokumenty zawierające błędy lub wadliwe pełnomocnictwa, chyba że mimo ich złożenia oferta Wykonawcy nie będzie rozpatrywana albo konieczne będzie unieważnienie postępowania.

    3. W okolicznościach określonych w ust. 2 Zamawiający zażąda złożenia wymaganych dokumentów od Wykonawcy, który został wybrany do realizacji oferty.

    4. Jeżeli Wykonawca, o którym mowa w ust. 3 nie złoży na wezwanie Zamawiającego,
      w wyznaczonym terminie, wymaganych dokumentów, lub uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, Zamawiający może wybrać Wykonawcę, który zajął kolejne miejsce.

    5. Zamawiający poprawia w ofercie:

  1. oczywiste omyłki pisarskie,

  2. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek,

  3. inne omyłki polegające na niezgodności oferty z treścią ogłoszenia o zamówieniu, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.

    1. Jeżeli w opisywanym zapytaniu ofertowym, w którym jedynym kryterium oceny ofert jest cena, nie można będzie dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych.

    2. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.

    3. W przypadku złożenia ofert dodatkowych o takiej samej cenie, Zamawiający unieważni zapytanie ofertowe.

  1. KRYTERIA OCENY OFERT I ICH ZNACZENIE

Przy wyborze oferty Zamawiający kierować się będzie następującymi kryteriami:

- cena oferty - 60%

- doświadczenie w zakresie usług cateringowych dla przedszkoli (poświadczone odpowiednimi dokumentami) - 20%

- przykładowy jadłospis - 20%

  1. OCENA OFERT

    1. Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie kryteriów oceny ofert opisanych w rozdziale X.

    2. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.

    3. Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.

    4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert lub uzupełnień złożonych dokumentów.

XII. Z ZAPYTANIA OFERTOWEGO WYKLUCZA SIĘ WYKONAWCÓW, KTÓRZY:

Złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ lub mogące mieć wpływ na wynik prowadzonego zapytania ofertowego oraz wykonawców, którzy nie spełnili warunków udziału w postępowaniu.

XIII. OKOLICZNOŚCI, W KTÓRYCH OFERTA ZOSTANIE ODRZUCONA:

Ofertę Wykonawcy wykluczonego z zapytania ofertowego uznaje się za odrzuconą.

XIV. OKOLICZNOŚCI, W KTÓRYCH OFERTA NIE PODLEGA ROZPATRZENIU

  1. Treść oferty nie odpowiada treści zapytania ofertowego, z zastrzeżeniem rozdziału IX ust. 5 pkt 3 zapytania ofertowego.

  2. Wykonawca w terminie od dnia doręczenia zawiadomienia do dnia wyznaczonego przez Zamawiającego nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w rozdziale IX ust. 5 pkt 3 zapytania ofertowego.

  3. Nie zawiera formularza ofertowego.

  4. Formularz ofertowy nie jest własnoręcznie podpisany.

  5. Składane dokumenty nie są czytelne.

  6. Zawiera błędy w obliczeniu ceny.

  7. Oferta została złożona po terminie.

  8. Jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.

XV. INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

1. Wybór najkorzystniejszej oferty zostanie opublikowany na stronie www.suloszowa.pl i w BIP Gminy Sułoszowa.

2. Wykonawca, którego oferta uznana została za najkorzystniejszą, zobowiązany jest do zawarcia umowy, stanowiącej załącznik nr 2 do niniejszego zapytania.

XVI. INFORMACJE DOTYCZĄCE MOŻLIWOŚCI UNIEWAŻNIENIA POSTĘPOWANIA

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania na każdym jego etapie bez podania przyczyny.

  2. Zapytanie ofertowe unieważnia się w szczególności, jeżeli:

  1. nie wpłynęła żadna oferta,

  2. cena najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia,

  3. zawiera błędy popełnione przez zamawiającego uniemożliwiające kontynuowanie postępowania bądź zawarcie umowy.

  4. Zostały złożone oferty dodatkowe o takiej samej cenie

XVII. INFORMACJE DODATKOWE

Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE L 2018.127.2 z 23.05.2018 ze zm.), dalej „RODO”, informuję, że:

  1. administratorem danych zbieranych i przetwarzanych w celu wyboru Wykonawcy, zawarcia umowy oraz jej realizacji jest Wójt Gminy Sułoszowa z siedzibą w Urzędzie Gminy Sułoszowa, Sułoszowa, ul. Krakowska 139, 32-045 Sułoszowa, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  2. kontakt z inspektorem ochrony danych w Urzędzie Gminy Sułoszowa następuje za pomocą adresu e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. przetwarzanie danych osobowych będzie odbywać się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO w celu przeprowadzenia postępowania w zakresie dokonania wydatków oraz realizacji zawartej umowy;

  4. odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o ustawę z dnia 6 września 2001 r. dostępie do informacji publicznej (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1429 ze zm.);

  5. podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do wzięcia udziału w postępowaniu i zawarcia umowy;

  6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp i wynika z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;

  7. przekazane dane zawsze będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.

  8. każdej osobie, której dane są przetwarzane przysługują uprawnienia związane z przetwarzaniem danych osobowych: żądanie od administratora dostępu do danych osobowych, żądanie od administratora sprostowania danych osobowych, żądanie od administratora usunięcia danych osobowych, dla przypadków określony w art. 17 RODO, żądanie od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych, dla przypadków określonych w art. 18 RODO, wniesienie sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, dla przypadków określony w art. 21 RODO, wniesienie skargi do organu nadzorczego – do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,

  9. dane osobowe, osoby której dotyczą, nie będą przekazywane do państw trzecich.

  10. dane zbierane przez Wójta Gminy Sułoszowa nie będą poddawane profilowaniu.

Zamawiający informuje, że:

  1. w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu,

wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.

XVIII. ZAŁĄCZNIKI

  1. Formularz ofertowy (Załącznik nr 1)

  2. Oświadczenie wykonawcy (Załącznik nr 2)

  3. Wzór Umowy (Załącznik nr 3)

Zakup sredniego samochodu ratowniczo tablica na strone internetowa

Tablica informacyjna Malopolskie Remizy 2019 OSP Wielmoza

wfosigw suloszowa ver 2 small

piekna malopolska wies